زبان خود را انتخاب کنید

41

افراد اغلب به دلیل مشکلات زیبایی برای برداشتن خال گوشتی یا منگوله پوستی اقدام می‌کنند- خال بر روی صورت و یا دیگر نواحی بدن آن‌ها که تمایل به وجود لکه‌های تیره در آن نواحی را ندارند، ایجاد می‌شود. دلیل افراد دیگر برای برداشتن خال  گوشتی این است که خال‌ها عجیب‌وغریب به نظر می‌رسند و می‌توانند حاکی از سرطان یا دیگر مشکلات پوستی باشند. دلیل شما برای برداشتن خال  هر چه که باشد، آگاهی از ماهیت روش‌های مختلف، مراقبت پس از درمان خال صورت، و خطر اسکار از اهمیت بسیاری برخوردار است.

اگر خال شما سرطانی باشد، دکتر جعفری پور می‌تواند طی یک عمل جراحی اقدام به برداشتن آن کند. اگر محل خال در ریش شما باشد، ممکن است بخواهید که برای برداشتن آن اقدام کنید، زیرا اصلاح مکرر ریش‌ها ممکن است موجب سوزش ناحیه خال شود. شما همچنین ممکن است بخواهید خال‌های نواحی دیگر بدن که در معرض خطر تروما و اصطکاک قرار دارند را بردارید. دکتر جعفری پور با ایجاد حداقل اسکار عمل برداشتن خال را انجام می‌دهد.

همکاران ما در مطب دکتر جعفری پور آماده پاسخ‌گویی به سؤالات شما درزمینه جراحی مختلف برداشتن خال هستند. جهت دریافت مشاوره، پرسیدن سؤال و یا گرفتن نوبت می‌توانید با شماره 36266851-031 تماس حاصل فرمایید.

خال چیست؟


خال‌ها زوائد پوستی هستند که دارای رنگ قهوه‌ای یا سیاه می‌باشند. خال‌ها می‌توانند در هر نقطه‌ای از پوست ایجاد شوند.

اغلب خال‌ها در اوایل کودکی و در طول 20 سال نخست زندگی در یک فرد ظاهر می‌شوند. برخی از خال‌ها ممکن است تا اواخر زندگی ظاهر نشوند. وجود 40-10 خال در بزرگ‌سالان طبیعی است. باگذشت سال‌ها، خال‌ها معمولاً به‌آرامی تغییر می‌کنند. ممکن است برجسته‌تر شده یا تغییر رنگ دهند. اغلب موهایی بر روی خال‌ها رشد می‌کند. برخی از خال‌ها ممکن است اصلاً تغییر نکنند، درحالی‌که برخی دیگر ممکن است به‌آرامی در طول زمان ناپدید شوند. بسیاری از  افراد گمان می‌کنند که هر نقطه تیره یا هر بی‌نظمی در پوست، خال نامیده می‌شود، اما پزشکان از اصطلاحات مختلف استفاده می‌کنند. علائم پوستی خال محسوب نمی‌شوند و در اینجا موردبحث قرار نمی‌گیرند:

  • خال‌های مادرزادی
  • تشکل غیرطبیعی عروق خونی (همانژیوم)
  • کراتوز (نقاط خوش خیم یا سرطانی، که پس از حدود 30 سالگی به وجود می‌آیند)

علت ایجاد خال چیست؟


  • برخی از خال‌ها مادرزادی هستند. خال‌های دیگر در طول زمان پدید می‌آیند.
  • به نظر می‌رسد قرار گرفتن در معرض خورشید نقش مهمی در توسعه خال‌ها داشته باشد و حتی ممکن است با توسعه خال‌های غیرمعمولی، یا دیسپلاستیک، مرتبط باشد.
  • نقش ژنتیک در ایجاد خال نیازمند توجه بسیار است. بسیاری از خانواده‌ها یک نوع از خال به نام خال دیسپلاستیک یا آتیپیک دارند که با خطر بالاتر ابتلا به ملانوم یا سرطان پوست مرتبط است.

علت‌ها و دلایل برداشتن خال


سه دلیل اصلی برای برداشتن خال وجود دارد.

  • عدم اطمینان در تشخیص و نگرانی از مشکوک بودن خال به سرطان ملانوم پوست
  • خال به‌نوعی موجب آزار شده، به لباس‌ها گیر می‌کند و غیره.
  • دلایل زیبایی

 

فرآیند برداشتن خال


42

فرآیند برداشتن خال گوشتی نسبتاً آسان، بدون درد و سریع است. این فرآیند برای اغلب افراد شگفت‌آور است اما به‌طورمعمول تنها نیازمند بیهوشی موضعی از طریق آمپول می‌باشد.

جراح ممکن است قبل از تزریق آمپول محل را بی‌حس کند، اما آمپول تنها در زیر لایه پایین پوست تزریق شده و احساسی شبیه به نیشگون کوچک را ایجاد می‌نماید. پس از تراشیدن (برداشتن بدون بخیه) جراح ناحیه درمان را داغ می‌کند، بدین معنا که از حرارت یا نور خاص برای بستن رگ‌های خونی زیر ناحیه خال استفاده می‌کند. شما معمولا خونریزی بسیار اندکی را تجربه می‌کنید. روش‌های ممکن در جدول زیر ذکرشده است. اطمینان حاصل کنید که پیش از تصمیم‌گیری در مورد بهترین روش برای از بین بردن خال صورت، با جراح پلاستیک خود صحبت کرده‌اید.

سه روش اصلی برداشتن خال

نوع برداشتن

موارد استفاده

میزان اثربخشی

لیزر

خال‌های روشن و بسیار کوچک

در نواحی قابل‌مشاهده

پایین- اثربخشی اندک در مورد

اغلب خال‌ها

برداشتن خال با بخیه

خال‌های مسطح عمیق، بزرگ و تیره

بالا- معمول خال به‌طور کامل برداشته می‌شود و مجدداً رشد نخواهد کرد

برداشتن خال بدون بخیه

خال‌های دارای سایز متوسط که در عمق پوست فرونرفته‌اند

متوسط- گاهی این خال‌ها به‌مرورزمان مجدداً رشد خواهند کرد اما امکان برداشتن مجدد آن‌ها وجود دارد.

 

برداشتن خال را در خانه انجام ندهید

شما ممکن است به‌شدت وسوسه شوید تا برای تراشیدن خال و یا به‌نوعی برداشتن آن در خانه اقدام کنید.  اما شما هرگز نباید این کار را انجام دهید. نه‌تنها شما قادر به برداشتن کامل خال در خانه نخواهید بود، بلکه در معرض خطر عفونت و زخم نیز قرار خواهید گرفت. همچنین، امکان ارسال بافت برداشته‌شده برای تست سرطانی بودن خال وجود نخواهد داشت. این نوع از تست آزمایشگاهی می‌تواند زندگی شمارا نجات دهد.

درمان پس از برداشتن خال


 

دکتر جعفری پور جراح پلاستیک یک ظرف کوچک حاوی پماد را در اختیار شما قرار می‌دهد تا به مدت چند روز پس از برداشتن خال بر روی محل بمالید. برداشتن خال از طریق لیزر به کمترین میزان مراقبت پس از عمل نیاز دارد، درحالی‌که برداشتن خال با بخیه نیازمند مراقبت دقیق و مراجعه مجدد به جراح برای کشیدن بخیه است. درروش برداشتن خال بدون بخیه، نواحی برداشتن خال ظرف مدت یک هفته بهبود خواهد یافت (بدون اثر زخم). شما باید ناحیه درمان را به مدت حداقل بیست‌وچهار ساعت خشک نگه‌دارید و برای دو یا سه روز اول محل را پانسمان کنید. از دست‌کاری کردن زخم خودداری کنید زیرا ممکن است منجر به ایجاد اسکار اضافی گردد. دریافت نتیجه آزمایش خال در حدود شش هفته طول خواهد کشید. اکثر اوقات، نتایج حاکی از عدم مشکل در خال می‌باشد.

گاهی اوقات نتیجه آزمایشات حاکی از رشد مشکوک خال می‌باشد که می‌تواند تا حد سرطان توسعه‌یافته باشد. حتی در موارد نادر آزمایشات حاکی از وجود سرطان پوست خواهند بود.

اسکارها

فرآیند برداشتن خال یک اسکار کوچک بر جای می‌گذارد و بسته به‌اندازه، محل و عمق خال، اسکار ممکن است در طی یک تا سه سال محوشده و یا در صورت بزرگ بودن بیش از حد ممکن است هرگز محو نشود. همان‌طور که پیش‌ازاین اشاره شد، جای خال در پوست‌های صاف‌تر و حساس‌تر ممکن است مشهودتر باشد. گاهی اوقات خال‌ها مجدداً رشد خواهند کرد. اولین تصویر زیر حدود ده ماه پس از برداشتن خال گرفته‌شده است. شما می‌توانید اثرات اسکار برجسته در نواحی اطراف مرکز خال را مشاهده کنید.

خال در حدود چهارماه بعد به‌تدریج رشد مجدد خود را آغاز خواهد کرد. دلیل خاصی برای رشد مجدد خال وجود ندارد. این رشد بدون هیچ دلیلی اتفاق می‌افتد. شما می‌توانید برای برداشتن مجدد خال اقدام کنید، اما احتمال رشد مجدد آن در طول زمان وجود دارد. تصویر دوم زیر بزرگ‌ترین و قابل‌توجه‌ترین اسکار ایجادشده در محل برداشتن خال است. خال از قسمت حساس واقع در زیر بغل برداشته شد و برای یک مدت طولانی پس از برداشتن دچار تورم و قرمزی شده است.

در حدود دو ماه بعد، جای زخم برجسته شده، به رنگ صورتی روشن درآمده و دچار خارش مکرر شده است. این حالت بسیار غیرمعمول است. نه ماه بعد، جای زخم کاملاً مسطح شده، به رنگ صورتی کمرنگ درآمده و درنهایت محوشده است.

43

اسکار خال و بخشی از خال که مجدد رشد کرده است.

44

اسکار برداشتن خال

اطلاعات تماس

آدرس: اصفهان- خيابان توحيد جنوبي - چهار راه پليس - مجتمع ژيوار - طبقه دوم
031-31312355
0098-9134336787

مکان مطب روی نقشه